maandag 28 juli 2014

Recept: Xocolātl

De reis van xocolātl

 

In KTC10 lees je over champurrado, de drank die de Mexicanen nog steeds drinken. Zij maken deze cacadrank met maïsdeeg, Mexicaanse chocolade, piloncillo (ongeraffineerde Mexicaanse rietsuiker) en gemalen anijszaad. Hieronder het recept, zodat je deze smaakvolle drank zelf kunt proeven!
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 1/3 kop* masa harina (maïsmeel/maïsdeeg)
  • 2 koppen warm water
  • 2 koppen melk
  • 85 g Mexicaanse chocolade, zoals Taza**
  • 85 g piloncillo (eventuele vervanger: 1/3 bruine suiker plus 1 el melasse)
  • 1/8 tl zout
  • 2 anijssterren (peulen)
  • 2 kaneelstokjes
*Koppen van 250 ml.
** Als je de Mexicaanse chocolade niet kan vinden, gebruik je bitterzoete chocolade en voeg je bij de eerste stap 1/2 tl gemalen kaneel toe aan het masa harina-mengsel.
Bereiding

  • Doe de hasa marina en water in een pan en meng het goed door elkaar
  • Roer de melk, chocolade, piloncillo en zout erdoor
  • Voeg de anijspeulen en kaneelstokjes toe
  • Breng het mengsel aan de kook
  • Roer het af en toe tot de chocolade is gesmolten, de piloncillo is opgelost en mengsel dik is (ong.8 tot 10 minuten)
  • Haal de anijspeulen en kaneelstokjes eruit
  • Klop het mengsel op totdat er schuim bovenop komt (ca. 3 minuten)
  • Giet het in een kom
  • Schep de schuim erop en geniet!
Bronnen: Serious Eats en Food Network


recept gekopieerd vanop website Koffie, Thee, Cacao Magazine

2 opmerkingen:

  1. Hi! I would like to share your recipes on myTaste.be. Adding your blog will make your content available to our users and send you some additional traffic. To have a better visibility and compare the number of visits of your blog with other popular Belgian sites, install the myTaste widget.
    You can add your blog from the main page in the Top Blogs section (Food blogger? Sluit je!).
    Hope to see you there soon :)

    BeantwoordenVerwijderen