zondag 25 januari 2015

Breakfast on the road..

Ontbijten zonder vroeger te willen opstaan. Ontbijten zonder vettige chocolade broodjes te willen eten. Ontbijten als je weinig tijd hebt.

Ideale oplossing, havermoutkoekjes!

Ze zijn zelfgemaakt (zonder dus de reeks bewaarmiddelen en kleurstoffen), ze zijn enkele dagen houdbaar, ze zijn gezond en makkelijk te maken!

Er zijn ook duizend variaties op....

Ik maak voor mijn meeneem-ontbijt de gezonde versie met agave siroop.
En ik maak steeds voor 2 dagen!

250 gr havermout
3 eieren
Ik eetlepel honing of agave siroop of stevia of gewone suiker of ander zoetmiddel. (Of zonder zoetmiddel!)
Doe gerust nog rozijnen of wat meusli of noten eronder...

Alles mengen met een vork.

Uitsmeren op een bakplaat met bakpapier OF maak kleine hoopjes die je plat duwt zo heb je meteen de koekjes vorm.

200graden warme oven en een 10-15 minuten. Je koekjes moeten gebakken zijn maar wel nog mals.

Heb je het deeg uitgesmeerd in 1 groot vlak? Laten afkoelen en snijden (zoals op de foto)

Tadaaaam 2 dagen meeneem ontbijt! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten